KNVB gebeten hond: Hoeft blijkbaar niet je best te doen om je gelijk te halen

KNVB gebeten hond: "Hoeft blijkbaar niet je best te doen om je gelijk te halen"

09-06-2017 15:52
19

Nu degradatie uit de Jupiler Leauge een feit is voor Achilles '29, heerst de teleurstelling in Groesbeek. Voorzitter Harrie Derks laat vrijdagmiddag aan De Gelderlander weten dat hij zich niet kan vinden in de handelswijze van de KNVB.

Achilles eiste dat de laatste competitiewedstrijd tegen Jong PSV (1-5) werd overgespeeld, omdat de club pas drie uur voor dat duel te horen kreeg dat het drie punten in mindering kreeg. De KNVB ging echter niet op die eisen in. "De rechter noemt onze uitleg verdedigbaar, maar geeft de KNVB toch gelijk", aldus Derks. "Je hoeft blijkbaar niet meer je best te doen om je gelijk te halen."

"Blijkbaar ben je als voetbalclub overgeleverd aan de willekeur van de bond", vervolgt Derks. "Bij de ene club doen ze zaken anders dan bij andere clubs. Het is een monopolist die bepaalt wat er gebeurt." De KNVB is zich echter van geen kwaad bewust. "Het is altijd fijn als de rechter inziet dat wij niet in strijd met de reglementen hebben gehandeld", laat een woordvoerder weten.

Lees ook: Achilles'29 definitief gedegradeerd: alle eisen afgewezen door rechtbank