'Geflopte John (25) speelt zich na merkwaardig seizoen in de kijker bij Feyenoord'

'Geflopte John (25) speelt zich na merkwaardig seizoen in de kijker bij Feyenoord'

10-06-2017 20:03
54

Feyenoord heeft belangstelling voor Ola John. Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca zaterdag. John (25) is eigendom van Benfica. Die club verhuurde de vleugelaanvaller afgelopen halfjaar aan Deportivo La Coruña. 

Namens Deportivo kwam John tot elf duels in de Primera Division, waarvan acht als invaller. De oud-speler van FC Twente spendeerde afgelopen seizoen ook een aantal maanden bij Championship-club Wolverhampton Wanderers. Dat avontuur eindigde echter in een drama. John kampte met blessures en speelde uiteindelijk slechts 71 minuten voor Wolves. Benfica haalde hem terug en stalde de dribbelaar in januari in Spanje. 

Deportivo wil de eenmalig Oranje-international nu graag definitief inlijven, weet Marca, maar ook Feyenoord is dus geïnteresseerd. De landskampioen zoekt naar nieuwe buitenspelers: Eljero Elia vertrekt vrijwel zeker naar het buitenland en Steven Berghuis keert mogelijk terug naar Watford.

John heeft bij Benfica een contract tot de zomer van 2019. In Portugal is de aanvaller sinds zijn komst in 2012 nooit een vaste waarde geworden.