Maradona haalt snoeihard uit: 'Geef hem een bal en hij pakt hem in zijn handen'

Maradona haalt snoeihard uit: 'Geef hem een bal en hij pakt hem in zijn handen'

20-06-2017 12:30
48

Diego Maradona is het, op zijn zachtst gezegd, niet eens met de aanstelling van Jorge Sampaoli als bondscoach van Argentinië. De voormalig bondscoach van Chili en trainer van Sevilla werd maandag door Pluisje met de grond gelijk gemaakt.

"Sampaoli weet nog minder van voetbal dan zijn voorganger Edgardo Bauza", aldus Maradona in gesprek met het Argentijnse televisiestation TyC. "Als je Sampaoli een bal geeft, dan pakt hij hem in zijn handen. Als hij ons in 2015 (Chili won toen onder leiding van Sampaoli de finale van de Copa America van Argentinië, red.) niet had verslagen, zou zijn eigen familie hem niet eens kennen."

Volgens Maradona zit er nog wat oud zeer tussen hem en Sampaoli. Dat dateert van een jaar geleden. Sampaoli stond toen op het punt om bij Maradona's voormalige club Sevilla te tekenen. "Hij belde me en vertelde dat hij in Sevilla een eerbetoon aan mij wilde brengen. Sampaoli zei dat hij me graag wilde leren kennen. Toen hij eenmaal de baan als trainer van Sevilla had gekregen, heeft hij me nooit meer gebeld. Ik ben daar erg boos over."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s