Update: Excelsior hengelt linksback binnen onder voorbehoud van keuring

Update: Excelsior hengelt linksback binnen onder voorbehoud van keuring

23-06-2017 22:40
15

Lorenzo Burnet heeft razendsnel een nieuwe club te pakken. De verdediger heeft anderhalve week na zijn contractontbinding bij het Slowaakse Slovan Bratislava in Excelsior een nieuwe werkgever gevonden.

Dat meldt De Telegraaf vrijdag. Burnet is de komende twee seizoenen in dienst van de Kralingers, zo laten bronnen weten aan de ochtendkrant. De verdediger werd het afgelopen seizoen door Bratislava verhuurd aan NEC. Met die club degradeerde hij naar de Jupiler League. Voetballen op het tweede Nederlandse niveau gaat hij niet, want met Excelsior is hij verzekerd van Eredivisie-voetbal. De Kralingers werden het afgelopen seizoen twaalfde. De hoogste eindnotering in 32 jaar.

Burnet koos er in 2015 voor om FC Groningen te verlaten voor een Slowaaks avontuur. Het afgelopen seizoen kwam hij tot slechts zeven optredens bij Bratislava. Burnet had er nog een contract tot de zomer van 2019, maar die is recentelijk ontbonden.

Update 22.40 uur: Excelsior heeft de komst van Lorenzo Burnet bevestigd via de officiële kanalen. De 26-jarige linksback wordt de komende week nog medisch gekeurd, waarna hij een tweejarig contract tekent. Burnet komt transfervrij over van Slovan Bratislava.