Verbitterde Hiddink rekent af met KNVB: Er was geen goed management

Verbitterde Hiddink rekent af met KNVB: "Er was geen goed management"

24-06-2017 15:39
23

De KNVB krijgt zaterdag een veeg uit de pan van Guus Hiddink. De voormalig bondscoach van Oranje vindt dat het bij de Nederlandse voetbalbond aan visie en leiderschap ontbreekt. 

In juni 2015 kreeg Hiddink de zak in Zeist. In gesprek met de NOS slaat hij terug. "De Nederlandse bond had geen goede filosofie. Er was geen goed management om een, twee of drie stappen vooruit te denken."

De neergang van Oranje ziet hij als een 'golfbeweging'. "Aan de top heb je grote talenten nodig en dan daal je weer. Nederland beweegt een beetje in een dalende lijn. We hebben Arjen Robben, we hebben Robin van Persie, maar in het voetbal zijn zij nu op leeftijd. Zij zijn ouder dan dertig."

"Er zijn nu geen hele grote talenten die zichzelf aanbieden op het grote podium, op topniveau. Dat moet je accepteren. Maar in de tussentijd moet je vasthouden aan je strategie en niet in paniek raken."

De manier waarop Duitsland het al jaren doet, moet in de ogen van Hiddink een voorbeeld zijn voor de KNVB. "Joachim Löw staat nu al vele jaren aan het roer. Spelers komen en gaan en hebben succes, maar de filosofie blijft dezelfde. Zo kan hij bij de Confederations Cup aantreden met een jong team. Dat is de juist strategie voor nationale teams."