De Mos waarschuwt De Boer voor 'verschrikking': Er is veel meer stress

De Mos waarschuwt De Boer voor 'verschrikking': "Er is veel meer stress"

27-06-2017 14:22
29

De eerste maanden in de Premier League gaan pittig worden voor Frank de Boer. Dat zegt Aad de Mos in gesprek met ELF Voetbal. De analist denkt dat het uiteindelijk goed komt met de Nederlandse maanger en The Eagles. 

"Allereerst moet hij zelf settelen. Gaat hij in de stad wonen of in de buurt van het trainingscomplex? Daar gaat enorm veel tijd in zitten",steekt De Mos van wal. "Daarnaast zal hij in het begin meer verliezen dan winnen. Het kan best zijn dat hij het in het begin heel moeilijk krijgt, omdat alles nieuw is wat hij aanbrengt. Je moet wachten tot het kwartje valt, maar dat kan even duren."

De oud-trainer hoopt niet dat Palace snel verwikkeld raakt in degradatievoetbal. "Dat is verschrikkelijk. Ik heb het bij Sparta meegemaakt. Ik vond het zwaarder en moeilijker dan de Europa Cup winnen. Er is veel meer stress. Je werkt met mensen, waarvan bij degradatie het brood uit de mond gehaald wordt, omdat er een ander budget komt."

De Mos heeft een goed gevoel over de aanstelling van De Boer in Londen. "Het is een mooie uitdaging. Ik geloof ook wel dat hij het gaat redden. Ik wens hem veel succes." 

No Poll