Twente gast in eigen huis: 'Wij bestaan voor de UEFA dan even niet meer'

Twente gast in eigen huis: 'Wij bestaan voor de UEFA dan even niet meer'

28-06-2017 07:28
16

FC Twente ondervindt de gevolgen van het EK vrouwenvoetbal. De Tukkers zijn gast in eigen huis, omdat de UEFA alles bepaalt. Zelfs het merk kunstmest dat voor het veld wordt gebruikt, meldt TC Tubantia.

Ook het huismerk Pepsi moet tijdens het EK vervangen worden door Coca-Cola. Op 21 juli heeft de UEFA de sleutel van het stadion in handen. "Twente bestaat dan even niet meer voor de UEFA", zegt Twente-woordvoerder Richard Peters in gesprek met TC Tubantia. De wedstrijden worden niet gespeeld in de Grolsch Veste, maar in het FC Twente-stadion. Dat heeft te maken met het feit dat het Deense Carlsberg een van de grote geldschieters van het EK is en daardoor alle uitingen van de plaatselijke brouwer het stadion uit moeten. Afplakken is geen optie.

Voor Twente is het hard werken om alles volgens de wensen van de UEFA in te richten. "Het is te vergelijken met onze Champions League-wedstrijden in 2010. Misschien gaat dit zelfs nog verder", zegt hoofd facilitaire zaken Arno Roelofs. "Maar iedereen is enorm enthousiast. Omdat we al een tijdje geen Europese wedstrijden meer hebben gehad, is dit voor de organisatie een prachtige uitdaging."

Mocht Duitsland op 6 augustus in de finale staan, dan mag de rode loper uit. De kans is groot dat bondskanselier Angela Merkel dan op het ereterras van het Twente-stadion zit.