Eindelijk hadden we weer iemand met het complete plaatje van de Ajax-spits

"Eindelijk hadden we weer iemand met het complete plaatje van de Ajax-spits"

06-07-2017 12:42
49

Kasper Dolberg moet komend seizoen vol aan de bak bij Ajax. Dat zegt assistent-trainer Dennis Bergkamp in gesprek met Voetbal International. De Deense spits beleefde een indrukwekkend debuutseizoen in Amsterdam. Nu staat hem een échte uitdaging te wachten, stelt Bergkamp. 

"Ik weet nog precies wanneer ik zijn extra klasse voor het eerst zag.Tijdens een interlandperiode speelden we met een combinatie-elftal tegen Jong AZ. Kasper had een paar momenten waar de kwaliteit echt vanaf spatte. Ik stond met Frank de Boer te kijken en we keken elkaar met van die opengesperde ogen aan", aldus de oud-international. 

"Kasper had balaannames, technisch zo verfijnd, met zijn lichaam zo krachtig in het duel. Indrukwekkend echt. Vanaf die middag ben ik hem steeds intensiever gaan volgen in de jeugd en heeft Frank hem snel bij de training van de A-selectie gehaald. Eindelijk hadden we weer iemand met het complete plaatje van de Ajax-spits."

"Positiegevoel in het strafschopgebied, scorend vermogen, snelheid, voetbalgogme, passeerbewegingen, als aanspeelpunt fungeren: Kasper heeft het allemaal", somt Bergkamp op. "Zijn grote uitdaging ligt komend seizoen. Hij kwam als een komeet en viel daarna even terug. Nu moet hij een heel seizoen volop gaan meedraaien."