Weghorst grote plaaggeest voor Club Brugge: knappe oefenzege van AZ

15-07-2017 18:41
26

AZ heeft zich zaterdag van zijn goede kant laten zien. De ploeg van John van den Brom boekte een knappe prestatie door Club Brugge met 1-3 te verslaan. Spits Wout Weghorst was de grote plaaggeest voor de Belgen.

AZ begon niet best en keek al na vier minuten tegen een achterstand aan. De Alkmaarders herpakten zich en kwamen na 25 minuten spelen op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Weghorst.

Na de theepauze had AZ het even lastig met Brugge, maar liep het geen schade op. Weghorst tekende in de 67e minuut voor de 1-2 en zijn tweede treffer van de middag. Drie minuten later strafte de spits een Vlaamse fout af, waardoor hij met de 1-3 de einstand op het scorebord zette. Brugge deelde nog wat speldenprikjes uit, maar doelman Marco Bizot hield zijn doel verder schoon.

Opstelling Club Brugge: Horvath, Palacios, Poulain, Denswil, De Bock, Nakamba, Vormer, Vanaken - Refaelov, Vossen, Limbombe

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Ouwejan, Seuntjens, Rienstra, Van Overeem, Stengs, Weghorst en Jahanbakhsh