NAC-routinier belandt op tweede plan: 'Heb gezegd: ik zie jou niet als tien'

NAC-routinier belandt op tweede plan: 'Heb gezegd: ik zie jou niet als tien'

17-07-2017 16:39
21

Het wordt komend seizoen een moeilijk verhaal voor Jeff Stans bij NAC Breda. De middenvelder heeft van trainer Stijn Vreven te horen gekregen dat meerdere spelers de voorkeur krijgen op zijn favoriete positie in het elftal. 

"Op bepaalde posities moet ik kiezen tussen spelers en ik wil niet meer rouleren met spelers op andere posities", legt Vreven uit aan BN DeStem. Stans was afgelopen week niet nodig tijdens het gewonnen oefenduel met FC Volendam.

"Ik had Jeff makkelijk op tien kunnen zetten. Ik heb met hem daar een gesprek over gehad en hem gezegd: ik zie jou niet als tien en ik zie jou niet als tien in mijn team in de Eredivisie. Dan moet ik keuzes maken en nu viel de keuze op het middenveld op Olivier Rommens en Vinnie Vermeer."

"Ik ben niet de trainer die iedereen te vriend wil houden", vervolgt Vreven. "Kijk, ik kan hem ook op elf zetten en dan speelt hij, maar hij moet gewoon zorgen dat hij weer minuten maakt op de posities waar hij zich het beste voelt." Stans (27) heeft in Breda een contract tot medio 2019. NAC nam hem vorig jaar transfervrij over van Excelsior.