Arnhemse politie onderbezet: streep door schermen tijdens Johan Cruijff Schaal

Arnhemse politie onderbezet: streep door schermen tijdens Johan Cruijff Schaal

19-07-2017 10:34
39

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is vooralsnog een hoofdpijndossier voor de fans van Vitesse. Nadat er van de KNVB slechts een handjevol Arnhemse fans naar De Kuip mocht afreizen, wordt er nu ook een streep gezet door grote schermen in het centrum van Arnhem.

De gemeente heeft geen toestemming gegeven voor het plaatsen van de schermen omdat de politie vanwege de vakantie onderbezet is. "Wij hebben de supporters en Vitesse in een vroeg stadium duidelijk gemaakt dat de club en de supportersvereniging zelf iets moeten organiseren", zegt een woordvoerder van de gemeente in de Gelderlander. "De schermen op de Jansplaats en de Korenmarkt vinden wij geen goed idee, omdat er vanwege de zomervakantie te weinig politiemensen zijn.

In het supportershome kunnen achthonderd Vitesse-fans de wedstrijd bekijken. "We hebben met Vitesse alle mogelijkheden bekeken", reageert Paul Koster van de supportersvereniging. "GelreDome afhuren en daar grote schermen neerzetten, is geen optie. Dat is te duur. En om nu supporters te laten betalen om naar de televisie te kijken, dat vind ik niet goed. We hadden juist gehoopt om dit feestje samen in het centrum te vieren. Ik begrijp de gemeente, maar het is wel jammer."