Elia keurt Feyenoord-transfer goed: 'Doorgroeien tot niveau Nederlands elftal'

Elia keurt Feyenoord-transfer goed: 'Doorgroeien tot niveau Nederlands elftal'

20-07-2017 07:08
26

Feyenoord heeft er volgens Eljero Elia goed aan gedaan om Ridgeciano Haps te contracteren. De oud-aanvaller van de Rotterdammers keurt de miljoenentransfer goed, maar tipt de linksback wel.

"Feyenoord heeft zeker goede zaken gedaan door Haps te halen", zegt Elia, nu in dienst van het Turkse Basaksehir, in gesprek met FR12. "Haps is een goede opvolger van Terence Kongolo. Hij is een complete back met veel kwaliteiten."

Haps moet volgens Elia de verwachtingen wel zien waar te maken. "In de Kuip kan hij zeker beter worden, maar hij moet het niet onderschatten. Dan doel ik op het feit dat spelen voor AZ heel anders is dan spelen voor Feyenoord. Daar moet Ridgeciano niet te makkelijk over denken. Als dat goed gaat zal hij zeker heel veel beter worden."

"Ik hoop dat hij kan doorgroeien tot het niveau van het Nederlands elftal, daarin zal vooral meespelen of hij zich staande weet te houden in de Europese wedstrijden", vervolgt hij. "Dat zijn goede meetmomenten. Of hij de beste linksback van de Eredivisie is? Met Haps en Miquel Nelom heeft Feyenoord nu twee zeer sterke linksbacks."

No Poll