Klaassen neemt het op voor Ajax-vriend: Af en toe de lul bij sommige mensen

Klaassen neemt het op voor Ajax-vriend: "Af en toe de lul bij sommige mensen"

20-07-2017 14:56
48

Davy Klaassen vindt Joël Veltman de juiste nieuwe aanvoerder van Ajax. De middenvelder leverde zelf de band in met zijn vertrek naar Everton en begrijpt de keuze om de rechtsback tot captain te benoemen.

"Iedereen heeft zijn eigen manier, maar Joël komt heus niet binnen van: ik ben nu de aanvoerder", zegt Klaassen in gesprek met Ajax Life. "Als ik mocht kiezen wie me zou opvolgen, had ik ook voor Joël gekozen. Overduidelijk."

Klaassen vindt dat Veltman meer steun van de buitenwacht hoort te krijgen. "Joël krijgt van buitenaf veel kritiek, maar dat vind ik niet terecht. Hij is af en toe de lul bij sommige mensen. Het is wat minder spectaculair wat Joël doet. Dat is het, denk ik. Joël wordt een beetje ondergewaardeerd. Hij krijgt nu de band en zal vaker voor een camera staan. Dat valt meer op dan dat er binnen de groep dingen veranderen."

Klaassen is niet verrast door het besluit van Veltman om bij Ajax te blijven. "Ik spreek Joël regelmatig en dan praten we ook over zaken als transfer. Hij had al een beetje laten doorschemeren dat-ie zou blijven, dus in die zin was ik niet verbaasd. Al was het ook niet gek geweest als hij wel was vertrokken. Joël is 25 jaar, speelt al een tijdje in het eerste. Aanvoerder worden is de laatste stap die hij bij Ajax kan zetten."