Mourinho reageert op Morata-deal: Na de situatie tussen de manager en Diego daar

Mourinho reageert op Morata-deal: "Na de situatie tussen de manager en Diego daar"

20-07-2017 16:41
16

Manchester United-manager José Mourinho werd donderdag door de Engelse pers geconfronteerd met het nieuws dat Chelsea Alvaro Morata voor 67 miljoen euro gaat kopen van Real Madrid. Eerder dacht Morata nog de nieuwe spits op Old Trafford te worden.

Door de hoge vraagprijs van Real Madrid (90 miljoen euro) ging Manchester United echter voor Romelu Lukaku. "Ik ben niet geïnteresseerd in wat Chelsea doet", zegt Mourinho nu tegen de BBC over de transfer van zijn oude club. "Het was duidelijk dat ze een spits moesten halen na de situatie van de manager met Diego." Mourinho doelt daarmee op het appje waarmee Antonio Conte Costa liet weten dat hij niet meer welkom is.

Opvallend is dat Chelsea slechts 67 miljoen euro betaalt, waar United 90 miljoen euro moest betalen. Dat zou te maken hebben met de langdurige en moeizame onderhandelingen die de clubs over David De Gea hebben gevoerd. "We zijn geen club die zomaar betaalt wat de andere club wil", zegt Mourinho. "Ik ben gewend om grote bedragen te betalen voor grote spelers. Nu geeft iedereen veel geld uit voor goede spelers."