Heracles neemt verdediger over van FC Utrecht: Ik wil weer veel gaan spelen

Heracles neemt verdediger over van FC Utrecht: "Ik wil weer veel gaan spelen"

21-07-2017 13:35
21

Jeff Hardeveld verruilt FC Utrecht voor Heracles Almelo. Dat bevestigen beide eredivisionisten vrijdag via de officiële kanalen. De 22-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract, met een optie voor een extra seizoen.

"Met Jeff zijn we erin geslaagd een talentvolle verdediger aan ons te binden", aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma op de website van Heracles. "Hij kan als linksback spelen, maar kan ook als linker centrale verdediger uit de voeten. Precies de posities waar we nog versterking zochten."

Hardeveld is blij met zijn transfer. "Ik wil graag weer veel gaan spelen in de Eredivisie, het zou mooi zijn als dit bij Heracles Almelo lukt. Ik heb fijne gesprekken gehad en ook het stadion gezien. Het ziet er allemaal goed en professioneel uit. Ik heb met een aantal mensen gesproken, waaronder Kristoffer Peterson. Ook hij was heel positief."

Hardeveld speelde sinds 2014 bij FC Utrecht, dat hem overnam van Feyenoord. In totaal speelde hij 25 Eredivisie-duels, waarin hij één keer scoorde. In 2015 stagneerde zijn ontwikkeling door een zware knieblessure. "Een vertrek naar een andere club is de beste oplossing", is de reactie van Utrecht-trainer Erik ten Hag op de clubsite.