Update: Nijland hoort van De Boer-gerucht: Ze moeten toch echt langs ons

Update: Nijland hoort van De Boer-gerucht: "Ze moeten toch echt langs ons"

22-07-2017 17:36
47

Een opvallend gerucht uit Engeland: Sergio Padt wordt in gaten gehouden door het Crystal Palace van Frank de Boer. In de zoektocht naar een nieuwe doelman is de naam van de FC Groningen-doelman gevallen.

Dat meldt The Guardian vrijdag. In een groot stuk over de jacht van Crystal Palace op Arsenal-verdediger Calum Chambers wordt ook Padt genoemd. De doelman geldt als alternatief voor Jasper Cillessen, die donderdag aangaf FC Barcelona niet te willen verlaten voor Crystal Palace.

Heel concreet lijkt de Engelse belangstelling voor Padt nog niet. The Guardian schrijft dat er binnen de club is gediscussieerd over de 27-jarige keeper van Groningen. Crystal Palace hoopt zich voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen (zaterdag 12 augustus, thuis tegen Huddersfield Town) te versterken met een nieuwe goalie.

Met Wayne Hennessy heeft De Boer op dit moment de beschikking over één volwaardige keeper. De dertigjarige Welshman hield afgelopen seizoen de vertrokken Steve Mandanda buiten de basis. Padt werd dit jaar voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Update 22/07 17.36: FC Groningen-directeur Hans Nijland weet niets van mogelijke interesse vanuit Engeland voor Padt. "Het zou kunnen dat zijn zaakwaarnemer praat met clubs, maar daarna moeten ze toch echt langs ons", zegt hij in gesprek met RTV Noord. Padt zelf wil niet reageren op het transfergerucht.