Transfervrije 'toevoeging' voor AZ: Het voelt echt als een soort van thuiskomen

Transfervrije 'toevoeging' voor AZ: "Het voelt echt als een soort van thuiskomen"

21-07-2017 23:43
4

Marco Bizot is terug in Nederland na drie Belgische jaren en hoopt bij AZ weer veel te gaan spelen. Dat laatste lukte hem, mede door blessureleed, niet in zijn laatste jaar bij Racing Genk. Bizot wil komend seizoen de eerste doelman van de Alkmaarders zijn. 

Gino Coutinho verlengde eerder zijn contract en is de grote concurrent van Bizot onder de lat. De Nederlandse goalie is hoe dan ook blij met zijn nieuwe club. "Blij verrast. AZ was op zoek naar een Nederlandse keeper. Met mijn buitenlandse ervaring denk ik dat ik een toevoeging kan zijn voor de selectie en de jonge jongens een beetje wegwijs kan maken", zegt Bizot op de clubwebsite. 

In principe wordt hij de eerste doelman van AZ, al is Bizot zelf nog wat voorzichtig. "Daar moet nog wel iets voor gebeuren, garanties heb je nooit. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen, maar dat komt bij de seizoenstart pas aan de orde", aldus de doelman. 

Bizot is in Hoorn geboren en stond een tijdje onder contract bij Ajax. Nu is hij dus weer terug in Noord-Holland. "Ik ben hier zelf opgegroeid en heb er jarenlang gewoond. Het voelt echt als een soort van thuiskomen."