Groningen-aanwinst heeft gruwelijke herinnering aan PEC: Gewoon heel erg slecht

Groningen-aanwinst heeft gruwelijke herinnering aan PEC: "Gewoon heel erg slecht"

22-07-2017 11:44
23

In april 2016 sloeg het noodlot toe bij Todd Kane. De rechtsback, toen door Chelsea gestald bij NEC, raakte zwaargeblesseerd op het kunstgrasveld van PEC Zwolle. Het incident én de pijn herinnert hij zich als de dag van gisteren. 

"Bij iedereen is de pijn van zo'n blessure anders. Bij mij was het extreem. Het revalideren was nog niet zozeer het probleem, het was het thuiszitten. Dat je niks kunt, dat je afhankelijk bent van anderen. In die periode heb ik de nodige tranen gelaten. Zonder mijn familie, vrienden en zaakwaarnemer had ik het niet gered", vertelt Kane aan Voetbal International. 

Komend seizoen verhuurt Chelsea de inmiddels weer fitte back aan FC Groningen. Met zijn nieuwe club zal Kane op bezoek gaan bij PEC. "Ik weet nog niet of ik die wedstrijd tegen PEC Zwolle wel ga spelen. Dat moeten we in overleg met de club en Chelsea maar bespreken als het zover is. Op de andere kunstgrasvelden ben ik er in principe gewoon bij."

"Weet je wat het probleem is? Ik ben niet de enige speler die in Zwolle een zware blessure heeft opgelopen", stelt hij. "Het is gewoon een heel erg slecht veld. Ze hebben deze zomer een nieuwe mat neergelegd, zeg je? Dat moet ik nog zien. Je begrijpt wel dat ik niet meteen sta te springen."