Maaskant stopt per direct als trainer: Ik ben inmiddels 48 en er klaar mee

Maaskant stopt per direct als trainer: "Ik ben inmiddels 48 en er klaar mee"

24-07-2017 12:26
45

Robert Maaskant verruilt de voetbalwereld voor de zakenwereld. Maandag heeft hij bekendgemaakt met onmiddellijke ingang te stoppen als trainer.

Maaskant bevestigt aan BNR dat hij aan de slag gaat als franchisenemer van Recruit a Student-vestiging. De 48-jarige Schiedammer, voormalig trainer van onder meer NAC Breda, Willem II en FC Groningen, vindt het na twintig jaar in het betaald voetbal tijd voor iets anders.

"Ik wil ook wel eens ergens anders kijken. Voor de eerste keer ga ik iets doen waarvan ik niet zeker ben of ik het kan en dat maakt het ook wel heel erg leuk", vertelt Maaskant bij BNR. Hij sluit niet uit nog eens als interim-trainer aan de bak te gaan, maar hoofdtrainer wordt hij niet meer. "Ik ben inmiddels 48 en er klaar mee."

Maaskant, die als voetballer voor Go Ahead Eagles, FC Emmen, Motherwell, FC Zwolle en Excelsior speelde, begon in 1999 als trainer bij RBC. Hij werd al snel gebombardeerd tot de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde, maar kon dat nooit waarmaken.

Buiten Nederland was Maaskant werkzaam in Polen, de Verenigde Staten en Wit-Rusland. Zijn laatste klus als hoofdtrainer was bij Go Ahead Eagles, dat hij afgelopen seizoen niet wist te behoeden voor degradatie uit de Eredivisie.