FC Utrecht verrast en presenteert spits: Bayern-bekende van Ten Hag

FC Utrecht verrast en presenteert spits: Bayern-bekende van Ten Hag

02-08-2017 18:36
56

Niet Henk Veerman of Tomas Necid, maar Lukas Görtler is de nieuwe spits van FC Utrecht. De Duitse spits komt over van 1. FC Kaiserslautern.

Dat bevestigt Utrecht woensdag via de officiële kanalen. Aan het begin van de avond werd duidelijk dat de onderhandelingen met sc Heerenveen over Veerman waren stukgelopen. Heel lang hoefden de fans niet te wachten op een alternatief: Görtler tekent voor drie seizoenen in de Domstad. Hij moet de zware knieblessure van Simon Makienok opvangen.

"Wij zijn verheugd dat wij Lukas weg hebben kunnen plukken bij 1. FC Kaiserslautern. Wij hebben hem al enkele jaren in het vizier. Ondanks veel interesse uit de 2. Bundesliga heeft hij nu toch voor FC Utrecht gekozen", reageert trainer Erik ten Hag (foto) op de clubsite. "Hij is een gretige balvaste spits, een winnaar die energie in het elftal brengt. De spits kent onze denkwijze en kijkt ernaar uit om met FC Utrecht succesvol te worden."

Görtler is een 23-jarige targetman, die in 2014 de overstap maakte van FC Eintracht Bamberg naar Bayern München. In het tweede team van Bayern, met Ten Hag destijds als hoofdtrainer, scoorde hij elf keer in 27 wedstrijden. Sinds 2015 stond Görtler onder contract bij Kaiserslautern.