Update: RTV Rijnmond trekt Castaignos-bevestiging in: Moet je bij Mo zijn

Update: RTV Rijnmond trekt Castaignos-bevestiging in: "Moet je bij Mo zijn"

04-08-2017 14:49
27

Luc Castaignos komt inderdaad naar Vitesse. Trainer Henk Fraser heeft het nieuws bevestigd tijdens de persconferentie in aanloop naar de Johan Cruijff Schaal. 

Eerder op de dag meldde Voetbal International al dat er sprake was van een akkoord tussen Vitesse en Castaignos, die overkomt van Sporting Portugal. Ook FC Groningen werd gelinkt aan de spits, maar kon niet voldoen aan de vraagprijs van de Portugezen.

Castaignos maakte in het seizoen 2009/2010 zijn debuut namens Feyenoord, waarna de 24-jarige Schiedammer via Internazionale bij FC Twente terecht kwam. In Enschede kwam Castaignos in drie seizoenen tijd tot 34 Eredivisie-doelpunten, voordat hij in 2015 naar Eintracht Frankfurt vertrok. Zijn avontuur in Duitsland werd echter geen succes, net zoals zijn periode bij Sporting. In Arnhem moet Castaignos voor de spitspositie concurreren met Tim Matavz.

Update 14.49: De transfer van Castaignos is toch niet bevestigd. Volgens RTV Rijnmond liet Fraser op de persconferentie weten dat hij blij was met de komst van Castaignos. Dit Twitterbericht werd later op de middag verwijderd en ingeruild voor een genuanceerdere versie, waarin Fraser de komst van Castaignos nog niet bevestigde. "Daarvoor moet je bij technisch directeur Mo Allach zijn", aldus de Vitesse-trainer.