Emotioneel afscheid voor Nederlandse Bundesliga-routinier: Speciale plek

Emotioneel afscheid voor Nederlandse Bundesliga-routinier: "Speciale plek"

06-08-2017 23:16
8

Met pijn in het hart heeft Paul Verhaegh zondag afscheid genomen van de fans van FC Augsburg. De geroutineerde rechtsback zet zijn loopbaan voort bij VfL Wolfsburg, zo werd eerder deze week bekend. Verhaegh speelde in zeven seizoenen meer dan 220 officiële duels voor Augsburg. 

"Ik heb in Augsburg van de eerste tot de laatste dag zeven wonderschone jaren gehad. Het was geen makkelijke beslissing, omdat ik hier wel het een en ander heb opgebouwd", zei de verdediger tijdens zijn afscheid, opgetekend door Kicker. 

"Augsburg blijft voor mij altijd een speciale plek, maar ik wil in mijn carrière nog één keer een nieuwe uitdaging aangaan. Ik ben blij dat de club aan mijn vertrekwens heeft meegewerkt." 

Verhaegh had bij Augsburg nog een contract voor één jaar. Toen het Wolfsburg van trainer Andries Jonker aanklopte, besloot de drievoudig international van Oranje toe te happen. "Als je een bepaalde leeftijd bereikt en je afscheid dichterbij komt, ga je nadenken of je nog iets anders wil. Dat was mij bij het geval. Ik voel me goed en denk dat ik nog een paar jaar mee kan op het hoogste niveau."