Excelsior pakt de volle buit in Tilburg: Ajax-huurling van grote waarde

Excelsior pakt de volle buit in Tilburg: Ajax-huurling van grote waarde

13-08-2017 16:22
21

Excelsior is het Eredivisie-seizoen uitstekend begonnen. Op bezoek bij Willem ll zegevierde de ploeg van Mitchell van der Gaag met 1-2.

De wedstrijd was een half uur oud toen Willem ll-doelman Timon Wellenreuther voor het eerst moest incasseren. Milan Massop kopte uit een vrije trap op de paal, maar via het hoofd van Wellenreuther belandde de bal in het doel. De treffer werd uiteindelijk als eigen doelpunt aangemerkt.

Excelsior leek de overwinning binnen te hebben toen Zakaria El Azzouzi er een kwartier in de tweede helft 0-2 van maakte. De huurling van Ajax stond in het hart van de defensie volledig vrij en kon zo door de Tilburgse verdediging wandelen. Hij schoot fraai raak. Willem ll maakte de wedstrijd nog spannend via Fran Sol. De spits profiteerde van Rotterdams geklungel en schoot hard de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Hoewel de slotfase spannend was, kreeg Willem ll geen grote kansen op de gelijkmaker. Excelsior liet via Stanley Elbers de uitgelezen mogelijkheid op 1-3 liggen. De aanvaller schoot op de lat. Van der Gaag gaat door met waar hij aan het einde van vorig seizoen mee begon: winnen. Willem ll-trainer Erwin van de Looi moet alle zeilen bijzetten om de boel op de rit te krijgen.