'Voor de spelers was het vreemd. Ze kwamen aan bij Ajax en hij was er niet'

'Voor de spelers was het vreemd. Ze kwamen aan bij Ajax en hij was er niet'

14-08-2017 21:59
41

Volgens Marcel Keizer keken de spelers van Ajax raar op toen ze Davinson Sánchez niet aantroffen op de club. De Colombiaanse verdediger werd vanwege de transferperikelen niet meegenomen naar Almelo, waar Ajax een wedstrijd speelde tegen Heracles.

"Voor de spelers was het vreemd", zegt Keizer tegen Ajax TV. "Ze kwamen op de club en hij was er niet. De avond ervoor hebben we besloten om hem niet mee te nemen en de volgende ochtend hebben we de jongens ingelicht die op een andere positie zouden spelen, zoals Mitchell Dijks. Daarna ga je de voorbereiding in zoals altijd. Je kunt je er druk over maken, maar je moet een wedstrijd spelen en dat doe je met de jongens die je bij je hebt. Dat hebben we gedaan."

"Spelers hebben onderling ook contact. Die zullen ook contact met Davinson hebben. Ik heb uitgelegd hoe ik er tegenaan keek", vervolgt Keizer. "Dan gaan we verder met de bespreking en richting de wedstrijd. Vervelend? Het is een goede verdediger, dus het is vervelend als hij er niet bij is. Zo gaat het in de maand augustus. Dat zullen andere clubs ook hebben. Daarom hebben we meteen gezegd dat het geen excuus is (het verlies tegen Heracles, red.)."