Vrije val pond speelt rol in Sánchez-deal: Denk dat Spurs uiteindelijk afhaakt

Vrije val pond speelt rol in Sánchez-deal: "Denk dat Spurs uiteindelijk afhaakt"

16-08-2017 09:14
44

Voor Tottenham Hotspur is haast geboden in de deal van Davinson Sánchez vanwege de vrije val van de pond ten opzichte van de euro. Daardoor wordt een transfer van de Ajacied met de dag duurder.

Ten opzichte van het einde van vorig seizoen staat de pond al zes procent lager. Op een deal van 50 miljoen euro is dat 3 miljoen. "Dit is vervelend voor Tottenham. Maar voor Ajax toch alleen maar mooi", zegt Ajax-erelid Arie van Os, die dinsdag al zijn ongezouten mening over de transfer van Sánchez verkondigde, woensdag in De Telegraaf. "Ik denk dat Spurs uiteindelijk gaat afhaken. Prima, dan blijft Sánchez lekker bij ons."

Wedden

Meer odds

Ajax zou dan wel met een teleurgestelde speler zitten. "Dat komt uiteindelijk wel weer goed. Dit zijn vooral momenten om het karakter van je club te laten zien", vindt Van Os. "Geef je nu makkelijk toe aan Sánchez, dan zien Hakim Ziyech, Justin Kluivert, Kasper Dolberg en hun zaakwaarnemers dat ook. ’Oh, is dit de handelswijze van Ajax? Dan kunnen wij ook gaan muiten.’ Niet dus! Gewoon een statement afgeven en aan zijn contract houden, tenzij wij de prijs ontvangen die wij willen."