Van Bronckhorst heeft goed nieuws: 'Het gaat beter, hij gaat straks het veld op'

Van Bronckhorst heeft goed nieuws: 'Het gaat beter, hij gaat straks het veld op'

18-08-2017 12:16
15

Brad Jones is op de weg terug bij Feyenoord. De 35-jarige doelman sluit vrijdagmiddag weer aan op de training, liet trainer Giovanni van Bronckhorst weten op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met Excelsior.

"Het gaat beter met Jones, hij gaat straks mee het veld op. Het is afwachten of de wedstrijd van zondag haalbaar is", wordt Van Bronckhorst geciteerd op het twitterkanaal van de club. De Australiër kampte met een rugblessure, waardoor hij de seizoensouverture tegen FC Twente moest missen. Omdat ook Kenneth Vermeer geblesseerd is, stond Justin Bijlow afgelopen weekend onder de lat.

Van Bronckhorst is niet blij met het kunstgrasveld van stadgenoot Excelsior. "Ik speel liever op gras, daar sta ik nog steeds achter. Ik denk dat het iets is waar we in de Eredivisie naar toe moeten", zei hij tegen RTV Rijnmond. "Uiteindelijk is kunstgras gewoon anders dan gras. Ik weet niet of ik zondag tegen Excelsior daarom wijzingen ga doen."

Van Bronckhorst denkt niet meer aan de beladen confrontatie van 7 mei, toen de Kralingers het titelfeestje van Feyenoord uitstelden. "Je leert dat het een andere wedstrijd was dan normaal. We weten waardoor het kwam: de belangen en druk."

Waar Jones nog een twijfelgeval is, zijn Vermeer en Bart Nieuwkoop er zeker nog niet bij op Woudestein. De rechtsback sluit pas na de interlandperiode aan. Sven van Beek zet grote stappen in zijn revalidatie. Hij traint weer grotendeels mee, al gaat hij nog geen duels aan.