Willems en Haller krijgen opvallende teamgenoot: 'Superieure kwaliteiten'

Willems en Haller krijgen opvallende teamgenoot: 'Superieure kwaliteiten'

18-08-2017 14:30
17

Jetro Willems, Sébastien Haller en Jonathan de Guzman krijgen bij Eintracht Frankfurt gezelschap van Kevin-Prince Boateng. De dertigjarige middenvelder tekent een contract voor drie seizoenen bij de Bundesliga-club, bevestigde trainer Niko Kovac vrijdag.

Kovac denkt dat de jonge spelers veel kunnen opsteken van Boateng. "Hij gaat het team heel veel geven. Hij heeft superieure voetbalkwaliteiten." De Ghanees liet eerder deze week zijn contract bij Las Palmas ontbinden. Volgens de Spaanse club was dat vanwege de persoonlijke situatie van de speler.

Boateng speelde slechts een seizoen voor Las Palmas, waarvoor hij in 28 optredens in de Primera Division tien keer scoorde. Eerder kwam hij ook uit voor AC Milan, Schalke 04, Portsmouth, Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur en Hertha BSC.

Boateng is, inclusief huurlingen, al de elfde aanwinst van Frankfurt deze zomer. Voor Haller en Willems werd het diepst in de buidel getast. Zij kwamen voor respectievelijk zeven en vijf miljoen euro over van FC Utrecht en PSV.

Lees ook: Boateng gaat shirt dragen voor Nouri