'Ajax ontvangt duizelingwekkend bod van meer dan 50 miljoen euro op Dolberg'

'Ajax ontvangt duizelingwekkend bod van meer dan 50 miljoen euro op Dolberg'

23-08-2017 06:45
242

Ajax heeft een megabod van AS Monaco op Kasper Dolberg ontvangen. Volgens De Telegraaf was het antwoord van de Amsterdammers echter resoluut: nee. De aanbieding bedroeg meer dan vijftig miljoen euro.

Monaco onderhandelt momenteel met Paris Saint-Germain over de verhuur of verkoop van Kylian Mbappé. Voor diens opvolging is Dolberg dus een serieuze gegadigde.

Ajax verkocht eerder deze zomer al Davinson Sánchez voor 42 miljoen euro aan Tottenham Hotspur en kondigde direct aan dat de deur voor uitgaande transfers daarmee direct dicht was. Of de hoofdstedelingen voet bij stuk houden, is niet bekend. De club reageert vooralsnog niet op de poging van Monaco om Dolberg in te lijven.

Of de negentienjarige spits zelf gecharmeerd is van de interesse van de Monegasken, is ook niet duidelijk. Hij werd afgelopen weekend tegen FC Groningen (3-1) gepasseerd door trainer Marcel Keizer. Klaas-Jan Huntelaar kreeg de voorkeur in de Arena en maakte prompt de openingstreffer. Keizer zei al dat de switch van tijdelijke aard was, omdat Dolberg een 'uitstekende spits is'. 

Wie er donderdag tegen Rosenborg in de basis staat, is nog de vraag. De kans lijkt hoe dan ook klein dat Dolberg net als Sánchez werk zal weigeren.