Contact met Elia over transfer: Ik wilde heel graag in Nederland voetballen

Contact met Elia over transfer: "Ik wilde heel graag in Nederland voetballen"

Gepubliceerd: woensdag 23 augustus 2017 om 15:39wo 23-08-2017 om 15:39

Melvyn Lorenzen heeft zich voor zijn overstap naar ADO Den Haag laten informeren door Eljero Elia. De twee kennen elkaar uit hun gezamenlijke periode bij Werder Bremen. In Den Haag wil Lorenzen (22) zijn loopbaan een nieuwe impuls geven. 

In Bremen lag er geen nieuw contract klaar voor de aanvaller. Daarom kon hij transfervrij verkassen. Begin juli speelde Lorenzen mee in een oefenduel van ADO. Aanvankelijk leek het niet tot een samenwerking te komen. "Dat was in de periode dat er in Den Haag door onduidelijkheid met de eigenaar financieel nog niets mogelijk was. Bovendien had ik andere opties", vertelt hij aan Haag Media. 

"Maar ik heb wel altijd contact met de trainer gehouden. Eenmaal bij andere clubs op proef had ik niet hetzelfde gevoel als bij ADO. Ik wilde heel graag in Nederland voetballen en daarover heb ik contact gehad met mijn ex-ploeggenoot Eljero Elia. Hij zei dat de Eredivisie en ADO Den Haag uitstekend bij mij passen."

Met zijn loopvermogen en individuele klasse hoopt hij te slagen op de Nederlandse velden. "Of de Eredivisie mij beter ligt dan de Bundesliga weet ik nog niet. Ik ben er net. Maar ik ga wel meer scoren dan die ene keer bij Werder. Het belangrijkste is om hier het plezier terug te vinden en mijn oude niveau te halen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws