'Keizer maakt Ajax-opstelling en wijzigt aanvalslinie tegen Rosenborg'

'Keizer maakt Ajax-opstelling en wijzigt aanvalslinie tegen Rosenborg'

24-08-2017 07:10
75

Ajax begint donderdagavond vermoedelijk met twee wijzigingen aan de return tegen Rosenborg in de play-offs van de Europa League. Kasper Dolberg keert terug in de basis.

De Deense spits (19) verloor afgelopen weekend zijn basisplaats voor het gewonnen competitieduel met FC Groningen (3-1) en zag Klaas-Jan Huntelaar bovendien scoren, maar krijgt in het Noorse Trondheim weer het vertrouwen van trainer Marcel Keizer. Dat verwacht De Telegraaf.

Het Algemeen Dagblad denkt daarentegen dat Huntelaar ook tegen Rosenborg de voorkeur krijgt boven Dolberg. Afgaande op de afsluitende training van woensdag lijkt Dolberg goede hoop te mogen koesteren.

Amin Younes start tegen Rosenborg in de basis. Hij ontbrak zondag wegens ziekte en werd vervangen door Vaclav Cerny, maar is inmiddels hersteld. Frenkie de Jong houdt Lasse Schöne net als tegen Groningen buiten de startende elf. Keizer zal verder kiezen voor de gebruikelijke namen, waaronder de bekritiseerde linksback Mitchell Dijks.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks, Schöne, Van de Beek, Ziyech; Kluivert, Dolberg, Younes.