Keizer denkt aan nieuw Ajax-systeem door Huntelaar: Het is geen toeval

Keizer denkt aan nieuw Ajax-systeem door Huntelaar: "Het is geen toeval"

27-08-2017 17:35
40

Marcel Keizer gaat de komende dagen nadenken over een systeem waarin Klaas-Jan Huntelaar een basisplaats heeft. Dat zegt de Ajax-trainer na de 0-2 zege op VVV-Venlo.

Huntelaar was als invaller wederom belangrijk voor Ajax. "Het is geen toeval dat het steeds gaat lopen als Dolberg en Huntelaar samen spelen, want het zijn twee goede spelers. Het is dan aan ons om te zorgen dat het goed in het spel past", verklaart Keizer in gesprek met FOX Sports.

"De situatie in de spits is heel duidelijk: Kasper is de eerste spits, Klaas-Jan de tweede spits. Maar omdat Klaas een dusdanige indruk maakt, zoeken wij een manier om een plek voor hem in te ruimen. Daar kunnen we de komende tijd over nadenken tijdens de interlandperiode."

Voor Keizer is het een optie om met Dolberg én Huntelaar in de spits te spelen, met naast hen een rechts- en linksbuiten. "We moeten er goed over nadenken en dan zien we wel hoe het er precies uit gaat zien. Dat kan met Dolberg en Huntelaar naast elkaar, maar Dolberg kan ook vanaf links komen", besluit de Ajax-trainer.