'Ajax spreekt met Nigel de Jong over terugkeer; middenvelder spitst oren'

'Ajax spreekt met Nigel de Jong over terugkeer; middenvelder spitst oren'

27-08-2017 22:55
186

Een terugkeer van Nigel de Jong naar Amsterdam is een optie voor Ajax. Dat meldt De Telegraaf zondagavond. Er is dit weekend voor de tweede keer contact geweest tussen Ajax en het kamp van De Jong. 

De 32-jarige middenvelder is transfervrij en kan met zijn ervaring van grote invloed zijn op het veld én in de kleedkamer. De routinier staat zelf open voor een terugkeer naar Amsterdam. Ajax hoeft zich geen zorgen te maken over de fysieke gesteldheid van De Jong. De middenvelder is fit genoeg. Vorig seizoen speelde de 81-voudig Oranje-international slechts achttien competitiewedstrijden namens Galatasaray.

Ajax is druk bezig om de terugkeer van een andere De Jong te realiseren. Naar verwachting wordt maandag de terugkeer van Siem de Jong (28) bekendgemaakt. De middenvelder vertrok drie jaar geleden uit Amsterdam. Mocht ook Nigel de Jong naar Amsterdam komen, dan heeft Ajax met Frenkie de Jong drie keet het shirt De Jong hangen in de kleedkamer.

De Jong werd twaalf jaar geleden door Ajax verkocht aan Hamburger SV. De Duitsers verkochten hem na vier jaar aan Manchester City, waar hij eveneens vier jaar speelde. Ook AC Milan kon vier jaar van De Jong genieten. Na zijn Italiaanse periode zakte de routinier wat af. Na één seizoen bij LA Galaxy kwam hij terecht bij Galatasaray, waar zijn contract recentelijk ontbonden is.