Update: KNVB wil snel overleg met Jupiler League-clubs over 'ongewenste' ronde

Update: KNVB wil snel overleg met Jupiler League-clubs over 'ongewenste' ronde

29-08-2017 18:25
38

Meerdere Jupiler League-clubs hebben met verbazing gereageerd op het besluit van de KNVB om tijdens een interlandperiode een speelronde in te lassen. De clubs spreken van competitievervalsing. Sommige clubs moeten (jeugd)internationals afstaan, terwijl anderen juist wel op volle oorlogssterkte kunnen aantreden.

"Wij hebben negen potentiële internationals. We zijn hier dus niet blij mee", aldus NEC-directeur Remco Oversier (foto) tegenover De Gelderlander. "Het idee erachter is dat het commercieel interessant zou zijn om te voetballen als de Eredivisie stilligt. Maar er is onvoldoende over nagedacht. Het belang van de KNVB moet een eerlijke competitie zijn. Als je echter twee of drie spelers mist, is dat buiten- proportioneel." Jiry Funke van Fortuna Sittard sluit zich hierbij aan. "Wij hebben er niets op tegen als de KNVB deze regeling wijzigt."

Gerard Marsman, directeur van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV), geeft toe dat hij de frustraties van de Jupiler League-clubs begrijpt. "Dit is inderdaad niet de bedoeling. Commercieel gezien was dit een goed plan, maar we zijn eraan voorbijgegaan dat sommige clubs getroffen worden. Als een club twee of drie spelers mist, moet die in de gelegenheid worden gesteld om een wedstrijd te verplaatsen." Dit gaat de komende speelronde nog niet gebeuren, maar Marsman hoopt dat het tijdens de volgende interlandperiode (begin oktober) wel gerealiseerd kan worden.

Update 18.25 uur: In een reactie aan VoetbalPrimeur laat de KNVB weten dat het zich niet herkent in het beeld dat clubs boos zouden zijn op de bond. ''Vorig seizoen heeft de UEFA de beperkingen met betrekking tot het spelen van competitie- en bekerwedstrijden op professioneel niveau tijdens interlandperiodes opgeheven", aldus een zegsman. "In navolging hierop heeft de CED, namens de clubs uit de Jupiler League, het verzoek aan de KNVB gedaan om tijdens de interlandperiodes een reguliere competitieronde in te plannen."

"Een van de redenen hiervoor was om minder wedstrijden op maandag te hoeven spelen. Dit was een sterke wens vanuit supporters en clubs. Gedurende het seizoen zullen deze speelrondes in nauw overleg met het Technisch Platform, CED en KNVB besproken en geëvalueerd worden. Wij hebben ook de geluiden opgevangen vanuit bijvoorbeeld NEC en hebben daarom richting de CED en Jupiler League clubs het voorstel gedaan om op korte termijn bij elkaar te komen zodat we kunnen kijken hoe hier voor volgende interlandperiodes mee om te gaan.''

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie