KNVB legt PSV-beroep naast zich neer: Lozano-schorsing blijft staan

KNVB legt PSV-beroep naast zich neer: Lozano-schorsing blijft staan

15-09-2017 10:22
86

Het hoger beroep van PSV tegen de schorsing van Hirving Lozano heeft weinig uitgehaald. De KNVB meldt vrijdagochtend dat de aanvankelijk uitgesproken straf van drie wedstrijden schorsing inclusief één wedstrijd voorwaardelijk blijft staan. De Mexicaan is dus niet van de partij tegen Feyenoord.

De KNVB heeft via de eigen website tekst en uitleg gegeven over de beslissing. 'Lozano is door de tuchtcommissie schuldig bevonden aan ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenspeler (Heerenveen-back Denzel Dumfries, red.) tijdens de wedstrijd de wedstrijd sc Heerenveen - PSV op 10 september 2017. De tuchtcommissie is van mening dat hij met deze tackle het risico heeft genomen zijn tegenspeler te blesseren', betoogt de voetbalbond.

PSV en Lozano konden nog in beroep te gaan, maar de Mexicaan ontbreekt sowieso tijdens de kraker tegen Feyenoord van zondagmiddag. De Eindhovenaren hebben dus besloten om zich bij de beslissing vanuit Zeist neer te leggen. De 22-jarige vleugelaanvaller moet ook de bekerwedstrijd tegen SDC Putten missen, maar kan het daaropvolgende weekend tegen FC Utrecht gewoon weer meedoen.