Heerenveen raast door na PSV en klimt naar Eredivisie-top door zege in Rotterdam

16-09-2017 20:20
24

SC Heerenveen dendert door na de knappe 2-0 thuisoverwinning op PSV. De ploeg van Jurgen Streppel won in Rotterdam-Kralingen ook van Excelsior: 1-2.

Excelsior kreeg in de tweede minuut al dé kans om op voorsprong te komen, maar het schot van Ajax-huurling Zakaria El Azzouzi belandde in het zijnet. Na een tamme beginfase kwamen de Kralingers op voorsprong door Ryan Koolwijk, die de bal werkelijk fantastisch achter Heerenveen-doelman Martin Hansen pegelde.

Vlak na de theepauze stelde Heerenveen orde op zaken en kwam het op gelijke hoogte door Arber Zeneli, die de bal na wat gepriegel vanaf randje zestien binnenschoot na een combinatie met Martin Odegaard. Beide ploegen kregen daarna mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar twintig minuten voor tijd haalde Marco Rojas namens Heerenveen de trekker over. Amper drie minuten nadat de Chileense Australiër ingebracht werd, schoof hij de bal achter Excelsior-doelman Ögmundur Kristinsson.

Tien minuten voor tijd liet Koolwijk een levensgrote kans op de gelijkmaker liggen: Hansen was alert en maakte de kopbal van de middenvelder onschadelijk. Gescoord werd er niet meer in Kralingen en daardoor behoudt Heerenveen de ongeslagen status en komt de ploeg op elf punten. De ploeg van Streppel staat in ieder geval tot zondagmiddag derde.