De Boer meteen afgeraden bij Anderlecht: Dat lijkt me geen goede basis

De Boer meteen afgeraden bij Anderlecht: "Dat lijkt me geen goede basis"

18-09-2017 15:19
30

Frank de Boer is geen geschikte kandidaat-trainer voor Anderlecht. Dat zegt Peter Vandenbempt, de populaire commentator en analist van Sporza. René Weiler werd maandag ontslagen door Anderlecht.

De Zwitserse trainer kreeg zijn congé na de desastreuze seizoenstart in Brussel. De naam van De Boer, die vorige week vertrok bij Crystal Palace, viel meteen, maar wat Vandenbempt betreft kan Anderlecht hem beter van de wensenlijst schrappen.

"De Boer was afgelopen zomer topkandidaat bij Club Brugge om Michel Preud'homme op te volgen. Blauw-Zwart was bereid om lang te wachten, maar had het gevoel dat De Boer enkel wilde komen als hij niet anders kon", aldus Vandenbempt op de website van Sporza. "Hij had zijn eieren gelegd in het mandje van de Premier League. Dat lijkt me geen goede basis om aan de slag te gaan bij een club als Anderlecht."

Vandenbempt vervolgt: "Als het een keuze is voor Anderlecht omdat er niets anders is, dan weet ik niet of dat een goede keuze is. Laat ons zeggen dat zijn profiel wel bij Anderlecht past, maar of zijn eigen inschatting van waar hij op de internationale trainersladder staat correct is, dat weet ik niet."