Voormalig PSV-spits nu ineens verdediger in vierde klasse: 'Héérlijk zonder druk'

Voormalig PSV-spits nu ineens verdediger in vierde klasse: 'Héérlijk zonder druk'

Gepubliceerd: woensdag 20 september 2017 om 17:30wo 20-09-2017 om 17:30

Het leven als amateurvoetballer bevalt Danny Koevermans goed. De 38-jarige oud-spits van onder meer PSV en AZ is nu speler van de amateurs van SV Brandevoort, dat uitkomt in de vierde klasse. Koevermans was als profvoetballer spits, nu is hij verdediger.

"Ik kan daar de hele week zó ontzettend naar uitkijken. Héérlijk man, een potje voetballen zonder druk. Waarom ik zo kan genieten van dat verenigingsleven? In feite ben ik altijd een amateurvoetballer geweest, eentje die per ongeluk ook nog prof is geworden", zegt Koevermans in een interview met het Eindhovens Dagblad.

Koevermans speelde onder andere voor PSV, AZ, FC Utrecht en kwam zelfs uit voor Oranje. "Maar om het nou weer over dat verleden te hebben? Ik ben er uiteraard trots op, maar ik voel me nu een speler in de vijfde klasse. Hoewel, vorig seizoen zijn we natuurlijk gepromoveerd naar de vierde klasse. En van dat elftal was ik echt niet de belangrijkste schakel."

Koevermans heeft ook het schrijven van wedstrijdverslagen op zich genomen. "Tijdens één van die eerste wedstrijden, dacht ik: hier moet ik iets mee doen. De aftrap moest worden uitgesteld omdat iemand zijn broodje frikandel nog naar binnen moest werken. Sindsdien schrijf ik die stukjes. Ik ga daar een uur, anderhalf uur voor zitten. Kopje thee erbij. De meeste ploeggenoten komen dan wel aan de beurt. Maar ik neem mezelf ook niet zo serieus in die stukjes."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws