Noodlot slaat weer toe: 'In die tijd was ik echt gebroken, wilde de deur niet uit'

Noodlot slaat weer toe: 'In die tijd was ik echt gebroken, wilde de deur niet uit'

22-09-2017 08:16
10

Ricardo Kishna werd afgelopen zondag opnieuw getroffen door het noodlot. De linksbuiten van ADO Den Haag scheurde in het duel met Ajax zijn voorste kruisband af. Een ervaring uit het verleden houdt hem op de been.

Kishna stond twintig minuten in het veld toen hij zich in een duel met David Neres verstapte. Hij toonde zich meteen strijdbaar. "Ik heb mijn laatste wedstrijd voor ADO nog niet gespeeld." Achter die woorden staat de vleugelspits nog steeds. "Ik heb die belofte gedaan en ik geloof er echt nog in dat ik dit seizoen nog op het veld kan staan. Dat is mijn doelstelling", zegt hij tegen de NOS.

Vier dagen na het incident geeft Kishna toe dat hij de ernst van de situatie niet meteen door had. "In de kleedkamer drong het pas echt tot me door. Toen ik op de grond lag, dacht ik nog dat ik misschien goed was weggekomen. Maar in de kleedkamer ging ik zitten en kon ik me vervolgens niet meer bewegen. Toen wist ik: dit is niet goed."

Het is bepaald niet de eerste keer dat de huurling van SS Lazio lang aan de zijlijn staat. Op zijn vijftiende liep hij een zware knieblessure op, die hem 28 maanden aan de kant hield. Die ervaring maakte hem sterker. "In die tijd ben ik wel een paar keer echt gebroken geweest. Ik wilde de deur niet meer uit en was verdrietig. Uiteindelijk heeft het me kracht gegeven."