Cocu: 'Achter de schermen ging hij vaak in discussie, dat vond ik mooi om te zien'

  Cocu: 'Achter de schermen ging hij vaak in discussie, dat vond ik mooi om te zien'

  zondag 24 september 2017 om 10:43

  Phillip Cocu staat zondagmiddag met PSV tegenover het FC Utrecht van Erik ten Hag, met wie hij in Eindhoven samenwerkte. De trainer van PSV herinnert zich vooral een gedreven Ten Hag, met een duidelijke mening, vertelt hij aan de NOS.

  "In zijn tijd bij PSV leek hij voor de buitenwacht ook altijd op één lijn te zitten met Fred Rutten, maar achter de schermen ging hij vaak in discussie met hem", zegt Cocu. "Dat vond ik altijd interessant en mooi om te zien. Hij heeft zeker een duidelijke mening en ik ben dan ook niet verbaasd dat hij de stap heeft gezet om op eigen benen te staan."

  Cocu ziet dat Ten Hag zich een eigen werkwijze eigen heeft gemaakt na periodes bij Go Ahead Eagles en het tweede elftal van Bayern München. "Hij traint vaak en zijn teams hebben altijd veel discipline. Ten Hag houdt altijd strak vast aan een goede organisatie. Zijn spelers houden zich daar ook altijd aan."

  Plaats een reactie

  Adje80 +5228
  zondag 24 september 2017 om 10:47
  Ja cocu jij kan nog heeeeeeeel veel leren van ten hag
  Vind ik leuk
  Utca 030 +633
  zondag 24 september 2017 om 10:55
  Niet Lullen die 3 punten pakken en niet zo,n slap spel tegen Twente de beuk erin
  Vind ik leuk
  Teo Smith +24045
  zondag 24 september 2017 om 12:13
  Betere trainer dan Cocu, sowieso.
  Vind ik leuk
  Bizzy +16955
  zondag 24 september 2017 om 12:31
  En waarop basseer je dat dan ? Psv is onder Cocu 2x landskampioen geworden en hebben een mooie reeks gespeeld in de CL. Wat heeft ten Hag bereikt dan ?

  Vind ik leuk
  Teo Smith +24045
  zondag 24 september 2017 om 12:45
  Veel geluk en goed spelersmateriaal.
  Op basis van uitstraling, zijn teksten, beter maken van spelers etc etc.
  Vind ik leuk
  Bizzy +16955
  zondag 24 september 2017 om 13:37
  Onder Cocu zijn Hendrikx, Zoet, Locadia, Depay, Brenet, Vloet, De Wijs, Bakkali en Koch doorgebroken. Sommigen spelen nog, anderen zijn verkocht. Begrijp dat de buitenwereld meer jeugd spelers opgesteld wilt zien. Gaat helaas niet sneller. Psv heeft tov Ajax nog een achterstand in te halen voor wat betreft opleiden van spelers. De lichting Psv -19 is veel belovend. In nederland preekt men attractief / aanvallend voetbal iets waar Cocu gedoseerd om gaat. In gegeven om verschillende redenen. Dan ben je al snel de gebeten hond. Het licht allemaal genuanceerder. Objectief gezien is Cocu gewoon een toptrainer. De man geniet in buitenland veel respect.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Cocu: 'Achter de schermen ging hij vaak in discussie, dat vond ik mooi om te zien'