FC Groningen heeft goud in handen: 'Gesprekken met een groot televisiekanaal'

FC Groningen heeft goud in handen: 'Gesprekken met een groot televisiekanaal'

26-09-2017 08:04
12

Het Japanse talent Ritsu Doan kan een goudmijntje worden voor FC Groningen. De middenvelder, die vorige week zijn debuut maakte in het eerste elftal, is enorm populair in zijn vaderland. 

"Als Doan minuten maakt, is de aandacht vanuit Japan gigantisch. Op die momenten merken we dat we goud in handen hebben", vertelt commercieel directeur Robbert Klaver in gesprek met het Dagblad van het Noorden. 

Meer dan 100.000 Japanners zouden afgelopen weekend de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente (1-0) hebben bekeken. "Cameraploegen filmen alles wat hij doet. Als Ritsu een sok aantrekt, is hij al nieuws. Daar zijn wij natuurlijk bij gebaat. Hoewel de wedstrijdrechten bij FOX Sports liggen en dus al zijn vermarkt, hebben we nu gesprekken lopen met een groot televisiekanaal."

"Er is in Japan veel belangstelling voor beelden van de trainingen en Ritsu's leven in Nederland. Hoewel hij eerst en vooral voetballer is, geniet hij ook enorme populariteit als persoon", vervolgt Klaver. "Ritsu doet het met zijn lach en onbevangen voorkomen heel goed op televisie."