'Ik vind het schandalig, het heeft mij persoonlijk echt geraakt'

'Ik vind het schandalig, het heeft mij persoonlijk echt geraakt'

26-09-2017 19:42
10

Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt heeft geen goed woord over voor de supporters die vrijdag na de wedstrijd tegen FC Emmen grote onrust veroorzaakten. In treinen en bussen werden vernielingen aangericht.

Na een confrontatie met de ME op het station van Zwolle werden 46 supporters van Go Ahead opgepakt. Lugt is woest. 'Ik wil niet onbenoemd laten dat het mij persoonlijk echt heeft geraakt dat er afgelopen vrijdag na afloop van de wedstrijd zware vernielingen zijn aangebracht in één van de twee pendelbussen tussen het stadion van FC Emmen en het station', schrijft Lugt op de clubsite.

'Bussen, die wij nota bene als club op eigen kosten hadden geregeld om het vervoer van de per trein reizende supporters mogelijk te maken. Dat de geboden service door een klein groepje op een dergelijke wijze wordt 'beloond', ik vind het schandalig', vervolgt de Go Ahead-voorzitter. 'Dit is doelbewust schade toebrengen - en de club met een kostenpost opzadelen. Er is niets maar dan ook niets dat dergelijk wangedrag rechtvaardigt.'