Knoop doorgehakt: Ajax gaat bekerduel spelen in stadion van Jupiler League-club

Knoop doorgehakt: Ajax gaat bekerduel spelen in stadion van Jupiler League-club

03-10-2017 10:46
32

Het KNVB Beker-duel tussen De Dijk en Ajax van 25 oktober wordt gespeeld in het KRAS Stadion, de thuishaven van FC Volendam. Het bestuur van de tweededivisionist heeft dat besloten na een bestuursvergadering die maandag plaatsvond. 

Ook het Olympisch Stadion was in beeld als mogelijke locatie om de bekerwedstrijd af te werken. De keuze is dus gevallen op het stadion van Jupiler League-club Volendam. "We hebben van beide partijen een prima voorstel gekregen, maar voor ons heeft de doorslag gegeven dat als we de wedstrijd in Volendam spelen het veel minder organisatorische problemen met zich meebrengt. Als we de volgende ronde halen dan is het Olympisch Stadion zeker weer een optie", knipoogt De Dijk-preses Ton Langelaar in gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal. 

Er passen 7400 mensen in het KRAS Stadion. "We gaan nu kijken hoe we die in de verkoop gaan brengen. We moeten 300 kaarten aan Ajax beschikbaar stellen volgens de reglementen. De overige kaarten zijn voor iedereen toegankelijk, want we willen er een feestje voor iedereen van maken." 

In het KRAS Stadion ligt kunstgras. "Dat heeft geen invloed op onze keuze gehad, maar is natuurlijk wel een extra voordeel", stelt Langelaar.