Mooie Van Bronckhorst-anekdote over Cruijff en Ten Cate: 'Wat loop je te lullen?'

Mooie Van Bronckhorst-anekdote over Cruijff en Ten Cate: 'Wat loop je te lullen?'

05-10-2017 23:49
18

Tijdens een speciaal voor Giovanni van Bronckhorst georganiseerde avond in het Oude Luxor-theater in Rotterdam kwamen er deze week diverse bijzondere gasten langs. Mark van Bommel, oud-teamgenoot bij zowel Oranje als FC Barcelona, was er daar een van. De twee kwamen onder meer op de proppen met een mooie anekdote over Johan Cruijff en Henk ten Cate. 

In Milaan stond er in 2006 een duel tussen AC Milan en Barça op het programma. Er stond ook een speciale wedstrijd tussen twee oude teams van de clubs op het programma. Johan Cruijff was van de partij. "Wij zitten met Cruijff in ons midden in de kleedkamer", herinnert Van Bronckhorst zich. "Hij zegt, op z'n Johans: twee keer drie kwartier, maar het dream team begint, daarna wordt er gewisseld, ná de rust wordt er weer een beetje gewisseld en het laatste halfuur heb je dan dus het nieuwe team. Dus eigenlijk is het drie keer dertig."

Ten Cate is op dat moment assistent-trainer bij Barcelona. "Hij komt aanlopen. Ik zeg: Henk, het is twee keer 45 minuten, maar éigenlijk drie keer dertig. En Henk zegt: wat zit jij nou te lullen man? Mark begon natuurlijk te lachen, want ik zei precies hetzelfde als Johan. Maar Johan maakte zich niet druk. Wij vonden dat heel grappig..."

De gehele video, een productie van Recht uit Rotterdam, is hieronder te zien.