Historische 9-0 in de Eredivisie: 'Schuldig omdat hij de club had laten zitten'

Historische 9-0 in de Eredivisie: 'Schuldig omdat hij de club had laten zitten'

07-10-2017 10:42
11

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en Heracles Almelo van 7 oktober 2009 werd zaterdag tien jaar geleden gespeeld. In die wedstrijd scoorde de Braziliaanse spits Afonso Alves maar liefst zeven keer. Collega-spits Gerald Sibon keek zijn ogen uit.

"Ja, die wedstrijd staat op mijn netvlies gebrand. Het was heel bijzonder", zegt Sibon in gesprek met de NOS. De wedstrijd was extra bijzonder omdat Alves voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis stond. Hij miste de seizoensstart vanwege een conflict met Heerenveen. De spits wilde weg, maar mocht niet. "Hij had dus echt wel iets te bewijzen toen hij terugkeerde. Ik merkte ook wel dat er een druk van hem afviel na de eerste goal tegen Heracles. Al was-ie niet eens extreem blij."

"Het maken van doelpunten was voor hem eigenlijk maar iets alledaags", aldus Sibon, die Alves bij geen van van de zeven treffers zag juichen. "Misschien was hij nog schuldbewust omdat hij de club in de eerste weken van het seizoen had laten zitten en dacht hij dat dit het minste was wat-ie kon doen."