Advocaat in z'n hemd gezet: Dan heeft Bert er een betere kijk op dan ik

Advocaat in z'n hemd gezet: "Dan heeft Bert er een betere kijk op dan ik"

07-10-2017 20:39
36

Dick Advocaat heeft zijn ogen uitgekeken tijdens Zweden - Luxemburg. In Solna werd het 8-0, waardoor het Nederlands elftal zo goed als kansloos is voor het WK.

Advocaat zei vrijdag op de persconferentie dat Zweden niet met 8-0 zou winnen van Luxemburg. "Wat is dat nou voor stomme vraag?", voegde hij daar aan toe. Een dag later kreeg de vraagsteller, Bert Maalderink van de NOS, gelijk.

"Dan heeft Bert er een betere kijk op dan ik", reageert Advocaat voorafgaand aan de interland tegen Wit-Rusland bij de NOS. "8-0, het is een uitslag die in het hedendaagse topvoetbal nauwelijks meer voorkomt. Ik had dit zeker niet verwacht van Luxemburg, dat tegen Frankrijk nog met de hele ploeg verdedigde. Ik vind het vreemd."

Op de vraag of hij zich in zijn hemd gezet voelt door Luxemburg, antwoordt Advocaat: "Ik vind het wel een vreemd gegeven dat ze bij wijze van spreken met z'n twaalven verdedigen tegen Frankrijk en nu zwaar in de aanval gaan tegen Zweden. Maar dat is geen excuus. We moeten naar onszelf kijken."