'Geen medelijden met Oranje. Mijn oude trainer Advocaat? Ach, niet mijn probleem'

'Geen medelijden met Oranje. Mijn oude trainer Advocaat? Ach, niet mijn probleem'

Gepubliceerd: maandag 9 oktober 2017 om 07:42ma 09-10-2017 om 07:42

De voetballers van Zweden kunnen hun geluk niet op, nu ze met een 8-0 overwinning op Luxemburg zo goed als zeker zijn van de play-offs voor WK-kwalificatie. De Scandinaviërs kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de confrontatie met Oranje van dinsdagavond.

Het waren vooral de spelers met een Eredivisie-verleden die Oranje de das om lijken te doen: Marcus Berg (ex-FC Groningen en -PSV) scoorde vier keer tegen Luxemburg en ook Andreas Granqvist (ex-FC Groningen) en Ola Toivonen (ex-PSV) kwamen tot scoren. "Dit verschil in doelsaldo moet toch wel genoeg zijn om Oranje voor te blijven", laat Berg weten aan het Algemeen Dagblad. "En geloof me, we gaan naar de Arena om te winnen, niet om de score zo laag mogelijk te houden."

Toivonen werd geconfronteerd met de woorden van bondscoach Dick Advocaat, die een 8-0 zege van Zweden uitsloot. "Dat was ook een domme vraag, zo'n 8-0 kun je toch niet voorspellen? Luxemburg speelde 0-0 tegen Frankrijk. Maar wij hebben het gewoon geweldig gedaan. Nee, ik voel geen medelijden met Oranje. Omdat ik in de Eredivisie heb gepeeld? Ik ben een Zweed, ik hou van mijn land. Dit is geweldig voor ons. En mijn oude trainer Advocaat? Ach, niet mijn probleem."

Granqvist roemt de teamgeest van de Zweden. "Alleen in Sofia tegen Bulgarije stonden we er niet, maar we bleven rustig. Jullie in Nederland niet, hè? Als ik het goed gevolgd heb vloog iedereen eruit. De Zweedse bond bleef rustig, we schakelden een tandje bij tegen Wit-Rusland en nu is het WK 2018 toch dichtbij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wint Zweden dinsdag ook van Oranje?

Ja
74%
Nee
26%
(379 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws