Zweden beklagen zich over scheidsrechter: 'Nooit zoiets meegemaakt'

11-10-2017 07:28
29

Zweden kan zich ondanks de 2-0 nederlaag in Amsterdam van dinsdagavond opmaken voor de play-offs. De Scandinaviërs hebben zich niet bepaald druk gemaakt om de wedstrijd tegen Oranje, blijkt uit een rondje langs de Zweedse kranten.

Zweden mocht met 6-0 verliezen in de Johan Cruijff Arena, wist Fotbollskanalen. 'Een vreemde wedstrijd, het was alsof we de wedstrijd begonnen met een 6-0 voorsprong. Bij rust stond het 2-0, waarna Zweden zich massaal terugtrok en niet meer in de problemen kwam.' De krant interviewde aanvoerder Andreas Granqvist, die zich niet bepaald vermaakt had in Amsterdam. "We deden het helemaal verkeerd, het was veel te passief."

Aftonbladet was niet bepaald onder de indruk van het niveau dat de geel-blauwen voor rust op de mat legden. 'Het was de slechtste eerste helft van Zweden in deze kwalificatiereeks. Nederland domineerde, dwong Zweden naar achteren en kreeg meerdere kansen.' De Zweden mochten na rust echter nog vier doelpunten incasseren en hielden het hoofd koel. 'Er is geen moment spanning geweest in Amsterdam. Na rust is er prima verdedigd. Nederland had constant de bal, maar wist niets meer te creëren.'

Expressen ging niet uitgebreid in op de wedstrijd, maar beklaagde zich over de gele kaart voor Mikael Lustig. De rechtsback rekte opzichtig tijd bij het nemen van een ingooi, kreeg geel van arbiter Karasev en mist de eerste wedstrijd in de play-offs. "Normaalgesproken geeft de scheidsrechter eerst een waarschuwing, maar dit keer trok hij meteen geel", wordt Lustig geciteerd door de krant. Ploeggenoot Sebastian Larsson sluit zich hierbij aan. "Nog nooit zoiets vreemds meegemaakt. De scheidsrechter heeft er tijdens de wedstrijd niets over gezegd."