Heerenveen-'kuitenbijtertje' denkt aan vertrek: Kijken of dat ergens anders kan

Heerenveen-'kuitenbijtertje' denkt aan vertrek: "Kijken of dat ergens anders kan"

13-10-2017 11:45
5

Doke Schmidt staat al sinds 2011 onder contract bij sc Heerenveen, maar is mede door hardnekkig blessureleed tot slechts 54 Eredivisie-wedstrijden gekomen. De 25-jarige Fries denkt alvast voorzichtig na over een vertrek uit het Abe Lenstra Stadion.

"Ik ben lang geblesseerd geweest, dus ik wil ervoor zorgen dat ik fit blijf", aldus Schmidt, die dit seizoen slechts 22 speelminuten op zijn naam heeft staan, in gesprek met FeanFan Magazine. "Maar bij SC Heerenveen is mijn doel om basisspeler te worden. Als dat niet lukt, wil ik kijken of dat ergens anders kan."

Volgens Schmidt weet Heerenveen wat het aan de verdediger heeft. "Ik word ook wel kuitenbijtertje genoemd. Ik zit vaak kort op de man en ben fel in de duels." Toch kan Schmidt zichzelf nog op meerdere punten verbeteren, beweert hij. "Ik ben verdediger, dus de trucjes van Martin Ödegaard heb ik niet nodig. Als verdediger zou ik hoger willen springen, hoe hoger hoe beter. Op timing, explosieve kracht en snelheid zou ik ook willen verbeteren. Daar ga ik aan werken."