Ajax stuurt jeugdspeler weg uit opleiding na incident; AZ slaat slag

Ajax stuurt jeugdspeler weg uit opleiding na incident; AZ slaat slag

13-10-2017 13:20
50

Ajax heeft jeugdspeler Soulyman Allouch eind september weggestuurd uit de opleiding nadat hij buiten de club en school om iets had gedaan dat niet door de beugel kon. De vijftienjarige buitenspeler speelt inmiddels voor AZ.

Allouch wil in gesprek met Ajax Showtime niet vertellen wat er is gebeurd. "Ik denk er liever niet meer aan", zegt de jongeling. "Ik had net als anderen misschien gerekend op een schorsing, maar krijg nu een tweede kans bij AZ. Mijn teamgenoten bij Ajax hebben er wel mee gezeten, vertelden ze mij. Ik heb wel een paar mooie berichten gehad."

AZ was er snel bij om Allouch, die bij Ajax Onder-16 speelde, op te pikken. "Bij AZ weten ze dat ik ben weggestuurd, maar ze kennen ook niet alle details. Dat wilden ze ook helemaal niet weten, ze willen met mij naar de toekomst kijken. Er was een aantal clubs dat interesse toonde toen mijn oom ermee aan de slag ging en één daarvan was AZ. Mijn keuze was snel gemaakt, het is een goed team waar we het als Ajax altijd lastig tegen hadden. Bij AZ kan ik op niveau blijven trainen en dat is wat ik nu nodig heb. Ik kan niet stil zitten en niets doen."