Wöber kreeg geen rugnummer 14 van Ajax: Ik heb geprobeerd het te krijgen

Wöber kreeg geen rugnummer 14 van Ajax: "Ik heb geprobeerd het te krijgen"

13-10-2017 23:38
20

Maximilian Wöber stond niet meteen te springen toen hij vernam dat Ajax interesse in hem had. De negentienjarige Oostenrijker wilde wel graag naar Amsterdam, maar werd pas overgehaald toen Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur vertrok.

Wöber wilde niet op de bank belanden bij Ajax. "Ik heb na het aanbod van Ajax alles tegen elkaar afgewogen", vertelt hij aan de NOS. "Wat was beter voor mij? Bij Rapid in de basis of bij Ajax, zeker in het begin, op de bank zitten? Sánchez en De Ligt stonden in de basis. Viergever is ook goed en kan centraal achterin spelen. Op zich leek mijn toekomst bij Rapid al met al dus beter, maar door de transfer van Sánchez veranderde de situatie voor me."

Bij zijn aankomst bij Ajax vroeg Wöber rugnummer veertien, maar dat wilde de club hem niet geven. "Bij Rapid en de Oostenrijkse ploeg droeg ik altijd nummer veertien. Dat nummer droeg ik op mijn elfde al bij Rapid. Het is m'n lievelingsnummer. Ik heb geprobeerd het te krijgen, maar dat zat er helaas niet in. Of ik het snap? Ja, als een legende als Johan Cruijff dat nummer heeft gedragen is het vanzelfspreken dat niemand dat meer krijgt. Nummer vijf is ook uitstekend."